Nederland is een land met een gematigd klimaat, iets dat voor duikers betekent dat er ’s zomers zonder problemen met een natpak kan worden gedoken. Voor de duikers die ook in de winter willen duiken, is het natpak echter wat fris: naast het semi-droogpak is een droogpak dan toch wel aantrekkelijk. Aangezien het droogpakduiken echter aanzienlijk verschilt van het duiken in een natpak- of semi-droogpak, is de Specialisatie Droogpak Duiken ontwikkeld.
Na het doorlopen van deze specialisatie moet de cursist:
Wanneer je de opleiding succesvol afrond, krijg je het brevet Specialisatie Droogpak Duiken van de NOB.
Er is een aantal minimum vereisten, waaraan voldaan moet worden, voordat je kunt deelnemen aan de NOB Specialisatie Droogpak Duiken.
Voor de kosten van deze specialisatie verwijzen we naar de actuele pagina tarieven.
Eventueel bijkomende kosten zijn de huur van een droogpak.
Je meldt je aan bij de training- en opleidingcoördinator
Wanneer je een mooi wrak op diepte wilt beduiken, wil je graag wat langer op diepte blijven om het wrak te bewonderen. Dat je dan in deco kan raken is heel denkbaar. Hoe moet je hier mee omgaan en welke zaken komen er nog meer bij kijken? Dit en meer wordt allemaal duidelijk met de Specialisatie Decompressieduiken.
Cursisten krijgen de kennis en vaardigheden aangereikt om in staat te zijn om een decompressieduik voor te bereiden en uit te voeren, daarbij dient een zorgvuldige duikplanning te worden opgesteld en er dient volgens deze planning gedoken te worden.
Wanneer je de opleiding succesvol afrond, krijg je het brevet Specialisatie Decompressieduiken van de NOB.
Er is een aantal minimum vereisten, waaraan voldaan moet worden, voordat je kunt deelnemen aan de NOB Specialisatie Decompressieduiken.
Voor de kosten van deze specialisatie verwijzen we naar de actuele pagina tarieven.
Je meldt je aan bij de training- en opleidingcoördinator
Er is weer een nieuwe opfriscursus reanimatie en AED voor 2019 gepland.
De opfriscursus staat ook open voor leden die niet aan de cursus van vorig jaar hebben deelgenomen maar toch bijscholing willen. Mits zij al eens eerder een reanimatiecursus hebben gevolgd en dat niet langer dan 4 jaar geleden is.
De reanimatie en AED-opfriscursus duurt 2 uur en zal jaarlijks gegeven worden. Voor de kosten van deze cursus verwijzen we naar de actuele pagina tarieven.
Lesplaats is natuurlijk in ons egen clubgebouw.
Uiteraard wordt het diploma weer afgetekend. Voor diegenen die nu wel meedoen maar geen certificaat (meer) hebben dit graag bij aanmelding kenbaar maken.
Je kunt je belangstelling tonen door je voor 31 januari op te geven via de training & opleidingcoördinator.
Ben je in het bezit van een duikbrevet, maar heb je al heel lang niet meer gedoken? Dan is dit het moment om je voormalige hobby weer op te pakken. Om je kennisniveau en praktijkervaring een facelift te geven, organiseert OSV ORCA voor (niet) leden een theorieles met zwembad- en buitenwaterduik.
De doelstelling is dat een deelnemer zijn kennis en vaardigheden van het sportduiken weer op niveau brengt, zodat hij/zij op vakantie veilig en comfortabel kan duiken.
De opfriscursus bestaat uit: theorieles + zwembadles + buitenwaterles. Een opfristraining bij OSV ORCA wordt zowel in het zwembad als in het buitenwater één op één uitgevoerd, dus één cursist met één begeleider.
Om deel te nemen aan de opfristraining moet de deelnemer:
Voor de kosten van deze opfriscursus verwijzen we naar de actuele pagina tarieven.
Wanneer n.a.v. de opfristraining besloten wordt lid te worden van OSV ORCA dan vind restitutie van € 20,-- plaats.
Voorafgaand aan de praktijk dient de cursist zich te verdiepen in de theorie. Hiervoor stelt OSV ORCA het 1* duiker opleidingsboek met de daarbij behorende duikplanningstabel beschikbaar. Voor het theoriedeel heeft de begeleider de beschikking over een PowerPointpresentatie.
Je kunt je aanmelden voor deze cursus bij de training- en opleidingcoördinator
Een heerlijke duik, maar bij het terugkeren naar de kant, heeft je buddy het moeilijk...
De opstijging liep nogal ongecontroleerd, maar volgens de duikers is er verder niets aan de hand, totdat... Duiker in nood! Hopelijk gebeurt het niet, maar als jij de NOB Specialisatie Redden hebt afgerond, ben je goed voorbereid om juist te handelen in een noodgeval.
In deze leuke en uitdagende duikopleiding oefen je verschillende vaardigheden in het zwembad. Deze worden ondersteund met de noodzakelijke theorie. En tenslotte zet je samen met de overige deelnemers je vaardigheden om in daden tijdens een viertal scenario's in en om het buitenwater.
Wanneer je de opleiding succesvol afrond, krijg je het brevet Specialisatie Redden van de NOB. Dit brevet geeft vrijstelling voor het onderdeel redden van de 3* duikopleiding.
Er is een aantal minimum vereisten, waaraan voldaan moet worden,
voordat je kunt deelnemen aan de NOB Specialisatie Redden.
Voor de kosten verwijzen we naar de actuele pagina tarieven.
Je meldt je aan bij de training- en opleidingcoördinator