foto1
Beleef het avontuur
foto1
Leer vandaag nog duiken
foto1
Bij OSV ORCA
foto1
Kom naar de Albert Heijn intro avonden
foto1
op 7 - 14 - 21 oktober.

OSV ORCA

De duikvereniging van Alkmaar

/**
<img src="http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Get Adobe Flash player" />
*/
 

Eerste Duik 1 sters 2019

 Aanmelding gesloten
 
0
HBM
Categorie
Duiken
Datum
2019-05-04 09:00 - 13:00
Locatie
Haarlemmerbosmeer Vork en Mes - Paviljoenlaan 1 2131 LZ
Hoofddorp, Nederland

Het Haarlemmermeerse bos, ook wel Vork en Mes genoemd, is een verrassend mooie en gevarieerde duikplaats. De enorme kleiwanden die je hier ziet, zijn kenmerkend voor deze stek. De kleiwanden liggen tussen de vijf en negen meter. In het Haarlemmermeerse bos kom je snoek, baarzen, voorns en rivierkreeftjes tegen en zo nu en dan een meerval. Karpers spot je voornamelijk tussen de waterplanten aan de oever en op de zandbodem vind je grote rustende snoekbaarzen. Kijk ook onder het paviljoen om grote scholen witvis en palingen te spotten. Soms zie je de palingen jagen op kleine vissen. Houdt hier verder altijd rekening met vissers! Het Haarlemmermeerse bos is een officiële visstek. Aan de overzijde van Haarlemmermeerse bos Paviljoen is restaurant Papa's Beach House gevestigd. Ook een bezoek aan het nabijgelegen Historisch Museum Haarlemmermeer is de moeite waard.

Bijzonderheden

Je gaat bij het Haarlemmermeerse bos te water vanaf een grasoever. Bij een van de instapplaatsen ligt een grote platte steen, waar je je kunt omkleden. Het water van het Haarlemmermeerse bos is relatief fris, maar vaak heel helder. Kijk ook in het ondiepe inhammetje in de noordhoek (zie kaart). Daar zitten vaak karpers. Het Haarlemmermeerse Bos heeft een oppervlakte van 115 hectare en ligt ten noordwesten van Hoofddorp. In het bos worden regelmatig evenementen gehouden, zoals het jaarlijkse Mystery Land en Concours Hippique. Het spreekt vanzelf dat je gedurende deze evenementen niet kunt duiken.

Waarschuwingen

Houdt rekening met vissers. Het Haarlemmermeerse bos is een officiële visstek. Pas op voor vissers die hun lijnen soms ver in de plas werpen.

Kenmerken HAARLEMMERM. BOS

Bijnamen    Paviljoen Hoofddorp, Vork en Mes 
Adres   Paviljoenlaan 1, 2131 LZ Hoofddorp
Parkeren     Voldoende parkeergelegenheid
Afstand   50 m.
Geschikt voor   Beginnende duikers (geleidelijk aflopende bodem), ervaren duikers, gevorderde duikers, mindervaliden (via het strandje of platte rotsblokken), onderwaterfotografie
Vergunning   N.v.t. / NA
Toegang   Vrij toegang
Watersoort   Zoet
Duiksoort   Kantduik
Stroming   Geen
Zicht   2 - 10 m.
Zicht gemiddeld   4 m.
Diepte   20 m.
Bodem   zand en klei
Leven   Baars, brasem, karper, paling, schele pos, snoek, snoekbaars, voorn, zeelt
Overige recreatie   Parkachtig recreatiegebied
 
 

Alle datums

  • 2019-05-04 09:00 - 13:00

Powered by iCagenda

Evenementen OSV ORCA

ma di wo do vr za zo
1
3
6
7
8
10
14
15
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29